Conflicten zijn overal, op het werk, op school, thuis, familie, bij de sportvereniging. Kortom, overal waar mensen elkaar ontmoeten komen conflicten voor. De manier waarop we naar duurzame relaties kijken en hoe we ermee omgaan is steeds meer aan het veranderen. We komen er met vallen en opstaan achter wat we zelf kunnen doen doen als we spanning en stress willen vermijden. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor Mediation én omdat ze er samen toch goed uit willen komen.

 

“Hoe breder de kloof, hoe mooier de brug.”

Donald Mac Gillavry

Mediation is een constructieve manier om

conflicten zodanig op te lossen dat mensen met hun meningsverschillen om kunnen gaan en kan worden ingezet in elke vorm van relatie waarin het  even niet lekker

loopt.

 

 

VRIJ-landt Mediation Groningen

werkt samen met jullie naar een duurzame oplossing van de situatie die tussen jullie in is komen in te staan. We kijken allereerst welk gesprek er tussen jullie mogelijk is. Een goed gesprek vormt het fundament van elke professionele bemiddeling of Mediation en brengt in veel gevallen helderheid.

 

Helderheid en inzicht geven lucht, ruimte en rust. We verkennen de mogelijkheden en werken in een veilige en vertrouwelijke omgeving naar een structurele win-win situatie. Dit is een oplossing die jullie beiden 100 procent zien zitten en waar jullie zelf verder mee kunnen

 

Voordelen van Mediation ten opzichte van een gerechtelijke procedure:

- Samen tot een oplossing komen;

- Snelle afwikkeling. Vaak zijn drie tot vijf gesprekken voldoende;

- Kostenbesparend;

- Maatwerk;

- Vertrouwelijke sfeer.

 

Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties waarbij VRIJ-landt Mediation Groningen van dienst kan zijn:

Familierelaties & Nalatenschap:

  • Jullie houden van elkaar, maar het gaat even niet. Gesprekken kunnen helpen om samen weer te 'levelen'.
  • Jullie leven niet meer samen, maar zijn wel verbonden vanwege jullie kind(eren). De bestaande afspraken lopen niet lekker. Het is vooral in het belang van jullie kind(eren) hier goed uit te komen.
  • Overlijden en nalatenschap: Emoties als verdriet, frustraties en boosheid kunnen dan soms hoog oplopen. Mediation kan voorkomen dat familiebanden onbedoeld en ongewild verstoord raken. Vaak brengt het mensen dichter bij elkaar.

 

Zakelijke en arbeidsgerelateerde conflicten:

  • Ook bij maatschappen
  • stichtingen
  • familiebedrijven

Geschillen tussen burger en overheid:

Mediation voorkomt lange en kostbare bezwaar en beroepsprocedures. Jij doet het verhaal en houdt daarmee de regie in eigen hand.

 

Interculturele conflicten:

Onbegrip en gezichtsverlies kunnen een belangrijke rol spelen. Deze conflicten vergen nog meer specifieke aandacht. VRIJ-landt Mediation Groningen beschikt over de ervaring en kennis die bij het oplossen hiervan essentieel zijn.

 

Leefomgeving:

Wanneer onenigheid met de buren van negatieve invloed is op jouw leven en je het tegelijkertijd te ver vindt gaan om politie of andere instanties in te schakelen, kan VRIJ-landt Mediation Groningen uitweg bieden.

 

 

Twijfel je of Mediation geschikt is voor jouw vraagstuk? Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

VRIJ-landt Coaching & Mediation

drs. Berlinda Vrijlandt-Kamphof

info@vrij-landt.nl

 

Kraneweg 72

9718 JV Groningen

+31(0)6 1968 96 26